Dag 1

Då var första dagen avklarad då; blev 10 minuter sen på grund av överbelastning nere i tunnelbanan men Marcus som jag hängde med runt idag sa det inte gjorde något. Folk anländer lite när de vill mellan klockan 8 och 10 tydligen. Tänker nog fortsätta sikta på att vara där 8:30 som jag blev ombedd att vara idag dock.

Något riktigt konfigurerande blev det inte för min del idag men jag fick i alla fall se hur de jobbar och lite om hur Alcatel switchar är att ha och göra med; skiljer sig något från Cisco.

Började med att jag fick min jobbdator; en ThinkPad med 16 gigabyte RAM i tydligen. Fixade till den lite så som jag vill ha det och sen så gick vi ner på lagret för att hämta de tidigare nämnda switcharna. Tog inte med mig mobilen då vi gick ner där så jag kunde inte fotografera något tyvärr. Det var som en flyghangar under marken ungefär, verkligen enormt stort. Kommer antagligen få lov att vandra ner där igen någon gång så jag ska se till att fota lite då.

När vi kommit upp till kontoret igen med switcharna och börjat konfigurera dem så upptäckte vi att de spottade ur sig ett felmeddelande gällande fiber porten som sa att de inte kunde köra något annat än en gigabit efter man satt den till att automatiskt komma överens om hastigheten. Det var ett problem då de skulle monteras mot en maskin som bara klarar av 100 megabit. Vi tog in maskinerna i labbet för att testa dem mot en sådan switch för att se om det kanske ändå fungerade då.

IMG_20120227_132853

Det gjorde det så då var det problemet löst och vi kunde fortsätta och konfigurera resten av switcharna. Efter det visade det sig att konsolporten inte fungerade på en av dem så då tog vi kafferast och gick sen hem för dagen.