Dag 10

Idag blev det övertid. Ända fram till strax efter klockan 9. Dagen började väldigt väldigt försiktigt, jag hade egentligen inte något att göra förrän efter lunch då Marcus körde upp 6 stycken switchar från lagret.

IMG_20120309_140308

Dessa skulle sedan ut i någon byggnad som höll på att renoveras vid Götalandsvägen. Själva husen syns bättre från det här hållet.

Vi började med att dra och koppla in en fiberkabel i ett nodrum på någon helt annan adress dock.

IMG_20120309_160531 IMG_20120309_160255 IMG_20120309_195057

När det väl var gjort så tog vi oss till det riktiga stället och hjälpte David med att skruva upp och konfigurera switcharna. Fick skruva upp tre av switcharna (varav två på en annan våning) medans Marcus och David bråkade med konfigurationen. Läsa kopplingsscheman om fiberkablar dragna 1996 fick vi också göra och till slut räknade vi ut vilka ledningar som gick mellan vilka platser.

Dock så ville inte switcharna tala med varandra ordentligt och kontakter bara hoppade av och på en massa. Detta stod Marcus och felsökte i flera timmar och till slut kom han fram till att vi hade en switching loop mellan de två olika våningarna. Spanning Tree borde ha fångat upp det där tycker jag. Sen började BGP tjura också men det fixades fort i jämförelse med den här loopen. Efter det var det bara att klistra in konfigurationerna för switcharna på övervåningen och sen kunde vi äntligen åka hem.

Det här arbetet skulle vara slutfört till på måndag och David hade inte fått någon tid alls att förbereda det på verkade det som från vad jag hörde David och Marcus tala om så därför fick det lov att bli såhär.