Dag 16

Måndagen började med måndagsmöte. Det hålls bara varannan måndag så därför är det lite mer speciellt än väntat. Blev äntligen officiellt introducerad till resten av personalen av Solveig då hon glömde bort mig på det föregående mötet. Satt bara i ett hörn och lyssnade då.

Efter mötet hade vi besök av någon person från Cisco som försökte sälja oss på deras mjukvara för att hantera och övervaka större nätverk. Massa prat om licenser och hur det inte fungerar med andra tillverkares utrustning fullt ut då de inte stödjer CDP. Trots att LLDP som är en fri standard Cisco och alla andra tillverkare stödjer finns men det är inte helt implementerat i Cisco Prime Infrastructure som han kallade det för. Var lockande att slänga ur sig någon kommentar om hur det inte stöds helt bara för att de ska sälja mer av sin egna utrustning men istället så nästan somnade jag medan han malde på om förkortningar så som LMS, CSM, CSA och ISR...

283390

Efter lunch satte vi oss i ett rum vid sidan av och började förbereda switchkonfigurationer. Åter igen så hamnade jag lite utanför då Marcus och Tobias har hela strukturen i huvudet och bara skriver på, inte så mycket jag kan bidra med egentligen så efter en timme ungefär sa de att jag bara kunde packa ihop mitt och gå hem för dagen. Något mer skulle inte hända ändå.