Dag 4

Idag så har vi också varit ute och lämnat av switchar. 7 stycken skulle ut och kopplas in. För att det hela skulle fungera så behövdes alla sladdarna till de olika ställena kopplas in i nodrummet först. Just detta var bara ett halvt nodrum. Det delade plats tillsammans med en mangelmaskin i en tvättstuga.

Behövde skarva fiberkablarna i alla de mindre skåpen switcharna skulle in i sen också.

Efteråt så åt vi lunch på ett ställe kallat Plamyra Kebab. Enligt undersökningar så sägs det vara Stockholms bästa kebab (källa). Den tredje personen som var med Marcus och mig ut; Martin, sa att om någon av oss åt upp hela vår portion så skulle han betala för den. De 6 eller 7 gångerna tidigare som han hade varit där hade han själv aldrig lyckats. Jag gjorde det :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När vi sen kom tillbaka till kontoret proppmätta och trötta så satte jag mig ner vid min jobbdator och började fixa lite med BitlBee på min server (samma server som hostar den här bloggen). Då jag inte har tillgång till något annat än min hemkatalog så fick jag lov att kompilera programmet själv med några extra inställningar till configure skriptet. Det var intressant och lärorikt.