Första besöket

Gjorde förbesöket inför själva praktiken på Cygate idag. Klockan 10:30 skulle jag vara där men i en kombination av försiktighet och kortare restid än jag hade väntat mig så kom jag fram 40 minuter för tidigt så jag fick sitta och vänta i lobbyn ett tag. Stort och rymligt och en vägg med massa skärmar på fanns det där (9 stycken ihopsatta till en större bland annat). Tyckte inte riktigt jag passade in med alla konferensrum som fanns längs bottenplan och alla "kostymnissar" som vandrade förbi ibland. Hörde några runt ett hörn prata om OSPF och VLAN så då kände jag mig lite mer hemma.

Till slut så dök Solveig upp och ledde mig djupare in i byggnaden. När vi kommit upp en våning så kändes atmosfären klart lättare och jag fick se ett riktigt trevligt kontor som massor av människor satt och sysslade med många olika uppgifter i. Det låg routrar och switchar lite varstans på skrivborden också. Träffade några andra praktikanter som hade börjat sina perioder lite tidigare än mig och två till skulle anlända om två veckor.

Turen avslutades med en titt in i labbsalen eller vad man nu ska kalla den (det var varmare där än i resten av byggnaden och det surrade en väldig massa) och deras telepresence rum med tre stora skärmar och väggar och belysning monterade just för att få det hela att se och fungera så bra som möjligt.

Vågade inte ta några bilder såhär första dagen men jag frågade Solveig om det var okej att göra det senare just för att lägga upp dem här. Det var det så med start på måndag får ni antagligen se mer om vad som pågår här inne. Tills dess får den här bilden på utsidan av byggnaden räcka.

IMG_20120223_152508