IP-Only Dag 1

Efter att ha blivit nekat praktikplats på några ställen lyckades jag med skolans hjälp ta mig in på IP-Only. Efter att ringt och frågat om uppföljning i måndags så slog allt runt väldigt fort och två timmar senare hade jag mig en plats på deras helpdesk i Stockholm.

Tog ett sista minuten tåg till Stockholm i tisdags (det kostade mindre än vad det gjorde för förra LIAn då jag bokade två månader i förväg) och besökte sedan huvudkontoret i Uppsala på onsdagen. Blev introducerat till folket på NOCen där uppe och fick passerkort och sånt där.

Idag torsdag så började jag på kontoret i Stockholm och har fått bli introducerad till alla olika verktyg som de använder i sitt jobb. Saker som en intern wiki, ett egenbyggt ärendehanteringssystem och något kallat för Ridgeline som är ett verktyg för att titta på topologin i nätverket. De flesta maskinerna i nätverket är av märket Extreme Networks så det blir ett nytt system för mig att försöka förstå mig på. Bara för att kontrollera saker dock, några ändringar tror jag inte att jag kommer få göra här.

Arbetsdatorn som jag fick först visade sig ha ett defekt nätaggregat i sig om gav ifrån sig ett högfrekvent jobbigt tjutande ljud. Min handledare, Henrik, kunde inte höra det men annan personal kunde så då bytte vi maskin. Fick en laptop istället så då har jag två skärmar vilket kan vara praktiskt. Än så länge har jag bara Putty i fullskärmsläge på den ena för att ha IRC och BitlBee gående men jag hittar säkert något mer produktivt användningsområde för den senare.

De tar kaffe mycket allvarligare här än på Cygate också, istället för att ha några maskiner från Selecta stående här och var så finns det en kvarn och en stor läskig espresso maskin med massor av tryckmätare och saker utanpå. Bara att mala bönor och pressa ihop kaffet till en puck så som man sen monterar i maskinen själv. Tar ett foto någon annan gång, ville inte dra med mig kameran första dagen.