IP-Only inlägg 2

Tror inte jag orkar med att blogga varje dag. Händer inte nog med saker för att göra intressanta poster varje dag heller. Har inte så mycket att säga om den första veckan här egentligen. Väldigt sällan någon ringer in och jag hittar inte något i nätet så jag känner inte att jag kan göra felbedömningar fort nog.

Har fått i uppgift att se över ärendehanteringssystemet och skriva en dokumentation och guide om hur det fungerar istället. Lämpligt att jag som nyligen kommit in utifrån gör det för jag ser på hela systemet på ett annat sätt än folk som arbetat med det i månader/år gör. Det gör guiden mer användbar för andra nyanställda sen med då den inte hänger på att man vet hur massa andra saker fungerar internt.

Inte blivit av att jag dragit med kameran så inga foton på kontoret ännu. Det är i alla fall väldigt trevligt belagt och kanske lite väl stort för antalet personer som faktiskt jobbar här. Det känns större än huvudkontoret i Uppsala.

Tangentbordet som jag har att skriva på här på kontoret är verkligen kasst. Tangenterna känns liksom trögflytande och reagerar inte alltid på ens tryck ordentligt. Överväger att importera ett ordentligt Filco som jag sen kan ha till då jag bygger mig en stationär dator igen. Vet bara inte riktigt vilken typ av brytare jag ska ha. Var inne på Inets butik här i Stockholm och kände på några olika tangentbord som körde olika sorter men det var svårt att bestämma sig. Skulle egentligen nog behöva köra med en sort i några dagar istället för de cirka 5 minuter jag fick inne i butiken för att verkligen konstatera vilken jag ska ha. Lutar nog åt svart då de är helt linjära men så som situationen ser ut just nu är vilken som helst av dem en förbättring.

Funderade på det där med datorn i våras men konstaterade att med det utbud av skärmar som finns så kan jag inte få till en kombination som passar uppe i lägenheten i Hudiksvall. Kör just nu 1920x1200 på en 17 tums laptop och om jag ska ha den upplösningen på en separat skärm måste jag gå upp till minst 22 tum. Sen är skärmar med ett bildförhållande på 16:10 på väg utåt också verkar det som. Ska man upp i 2560x1600 så är det 30 tum som gäller också och det har jag inte riktigt plats med i mitt lilla rum. Sen så borde jag kanske vänta på nästa generation av processorer från Intel. Ivy Bridge var mest bara bättre integrerad grafik vilket i och för sig sänker priset på Sandy Bridge som fungerar lika bra om man har ett riktigt grafikkort till...